”Virtaa riittää, mutta aikaa ei!”

”Kalevi Suopursu Karaoke Show vie katsojat suomalaisten kuppiloiden sielunmaisemaan. Postmoderniteetissä vellovien pikseliverkkojen aikakaudella vain baarin nurkassa kyyhöttävä karaoke yhdistää hajaantuneen kansan: ja me itkemme, kun seinää vasten painetulle televisioruudulle ilmestyvät kauan odotetut sanat, joita risainen sielumme kaipasi tietämättään!”

Monen projektin mies – Kalevi Suopursu – nähdään Yläkaupungin Yössä 2019. Tuotanto tavoitti Suopursun onneksi muutama viikko ennen H-hetkeä, ja mahdollisuutta pureutua hieman pintaa syvemmälle tähän Showhun ei jätetty käyttämättä.

Kuva: Arwi Lind

1. Sinulla on paljon projekteja meneillään, miten riittää virta kaikkiin?

Virtaa riittää, mutta aikaa ei! Kaikki on niin kiinnostavaa, ettei tässä oikein ehdi jarrutella: musiikki, videot ja vhs-klubin tapahtumat. Paras juttu on tietysti, kun pääsee säätää muiden kanssa – yksin en jaksa tehdä muuta, kuin hinkata karaokelevyjä puhtaaksi.

2. Mikä on Kalevi Suopursu Karaoke Show?

Kalevi Suopursu Karaoke show ilmestyi maailmaan, kun olin luvannut Vastavirran Yläkertaan jotain keikkaa, ja sitten piti kehitellä konsepti. Ajattelin, että ois hienoa kerrankin vain laulaa eikä aina vaan soittaa kitaraa tai urkua. Siihen yhdistin vielä perverssiot vhs-visuaaleihin ja tuloksena oli oman musiikin vetäminen karaoken läpi. Shown tärkein osa on kuitenkin taustalaulajat, joiden kanssa vedetään vaihtelevin kokoonpanoin. Myöhemmin tänä vuonna on tulossa levy ja vhs, Jukan musiikki julkaisee.

3. Miksi tamperelaisia hakee niin paljon mukaan Yläkaupungin Yöhön esiintymään?

Tamperelaisten ei ole aina helppo päästä muualle esiintymään, joten Yläkaupungin Yö on upea mahdollisuus päästä muualle kokeilemaan omaa showta! Tämmösiä juttuja tarvitaan lisää!

4. Onko sinulla mielessä jotain All Time Favorite karaoke biisiä?

Karaokessa voi fiilistellä itse piisiä, siitä tehtyä sovitusta, upeaa esitystä tai vaikkapa videota. VHS-klubi järjesti raadin, jossa katsoimme yhdeksän videota ja pisteytimme suosikkeja nimenomaan videon näkökulmasta. Voittajaksi valikoitui Anna Hanskin versio Lambadasta, jonka videon olivat ohjanneet Kim, Hede ja Luri. Omia suosikkilauluja ovat kuitenkin Tyhjää, Haaveissa vainko oot mun, sekä Kielletyt tunteet <3

Kuva: Sakari Kuosmanen

Kalevi Suopursu Karaoke Show, Ylä-Ruth, kl. 20.30