Vapaaehtoistehtävät

Asiakaspalvelu

Asiakaspalveluun sijoittuva vapaaehtoinen työskentelee joko Yläkaupungin Yön infopisteessä ja sen läheisyydessä tai yksittäisellä tapahtumapaikalla. Hän vastaa asiakkaiden kysymyksiin maan ja taivaan väliltä, neuvoo ja opastaa tarvittaessa. Lisäksi hän avustaa esiintyjiä käytännön asioissa. Infopisteessä työskentelevä vapaaehtoinen toimii myös muiden vapaaehtoisten tukipisteenä.

Ennakkojakelu

Tekeekö mieli harrastaa hyötyliikuntaa? Ennakkojakelussa pääset toteuttamaan jalkojesi lihaksia luovalla tavalla samalla, kun toimitat tapahtuman lehtiä ja julisteita paikkaan A, B, C ja kenties Y.

 

 

 

Järjestyksenvalvonta

Järjestyksenvalvoja huolehtii tapahtumapaikkojen turvallisuudesta. Tarvittaessa hän myös neuvoo ja opastaa asiakkaita sekä auttaa liikenteenohjauksessa.

Kuljetus

Kuljetukseen hamuava vapaaehtoinen toimii festivaalin aikana autokuskina. Tehtävä sopii sukupuoleen ja ikään katsomatta kaikille ajokortin omaaville henkilöille.

Roudaus

Roudaava vapaaehtoinen työskentelee eri kokoisten tavaroiden parissa. Tehtävät vaihtelevat kevyistä paperitöistä äänentoistolaitteiden ja pienten telttarakenteiden liikutteluun. Suurta lihasmassaa roudaamiseen ei kuitenkaan vaadita.

Lava-avustaja

Esiintymislavalla avustaminen pitää sisällään esiintyjien vastaanottamista ja aikatauluista huolehtimista sekä yleisön neuvomista.

Äänitekniikka

Äänitekniikkaan kuuluu sekä pienimuotoista että vaativampaa miksausta erilaisissa tiloissa. Ammattitasoista osaamista tarvitaan mm. Ilokivessä ja Lounaispuistossa, mutta tehtäviä löytyy myös vähemmän kokemusta omaaville vapaaehtoisille. Sopii erinomaisesti alan opiskelijoille, jotka kaipaavat käytännön harjoittelua.

Valotekniikka

Valotekniikkaa hoitavan vapaaehtoisen tulisi hallita ainakin valomaailman perusteet. Osa tekniikasta on valmiiksi ohjelmoitua, mutta tehtäväkenttään kuuluu myös vaativampia työnkuvia.

 

Valo- ja/tai videokuvaus

Jos sormia polttelee visuaalisuuden tuli, niin valo-/videokuvaajan tehtävä voisi olla sinulle juuri sopiva! Vapaaehtoinen kuvaaja kiertelee tapahtumapaikoilla ja vangitsee hetkiä Yläkaupungin Yön promootiomateriaaliksi sekä muuhun vapaaseen käyttöön. Tehtävän hoitamiseen tarvitaan oma kamera.

Liikenteenohjaaja

Liikenteenohjaajana toimiva vapaaehtoinen huolehtii liikenteen sujuvuudesta suljettujen tiepätkien osalta. Tarvittaessa hän myös neuvoo ja opastaa festivaalikävijöitä.

Loppusiivous

Loppusiivoukseen osallistuva vapaaehtoinen on mukana siistimässä Ilokiven sisätiloja sekä kampusalueen ja Seminaarinkadun ulkoisia tapahtumapaikkoja. Tehtäviin kuuluu pöytien asettelua sekä tarvittavaa roskien keräämistä. Huippukuntoa ei vaadita, letkeä meininki riittää. Siivoaminen tapahtuu ryhmässä sunnuntaina päiväaikaan.